petek, 13. november 2009

Varčevalni nasvet zame.

O nastanku vesolja, o podnebnih spremembah, o posvojitvah otrok istospolnim partnerjem, o težkih karakterjih naše okolice, o modernih družbenih razmerah. Pa o aktualnih političnih vprašanjih, o trapcu Humarju v Himalaji, zgrešenem šolskem sistemu - o vsem imamo mnenje. Ni bitja, ni kamna, ni zračne molekule, ki je ne bi obdelali, prežvečili pa naredili zanimive. Ponedeljki, torki, srede in četrtki, dajvujček in punto izmenično na poti proti Megli in potem še na poti iz Megle v Temo sicer. Pogovori so izredno aktivni, iščemo rešitve, jih najdemo! Pa čeprav samo rečemo, da rešitve ni. Bolj smo utrujeni in siti vsega - bolj gremo v eksplozivnost in ekstremnost izjav.

Ko sem začela jamrat o tem, da kljub temu, da na mesec zdaj dobim podvojeno vsoto evrov glede na nekaj mesecev nazaj pa se vseeno na koncu meseca znajdem v rdečih številkah, smo se vsi strinjali, da je to pač neko normalno prekletstvo človekove narave or something. In tukaj se je oglasil eMov nasvet, kako privarčevati - vsak mesec, ko dobiš plačo, pojdi na banko, dvigni EN bankovec za STO evrov in ga doma daj v štumf. Lahko kuverto, če si bolj fine sorte. Sto evrov v enem bankovcu ravno zaradi tega, ker nihče ni tako neumen, da bi s stotimi evri šel nafilat Urbano, ker tisti terminali denarja pač ne vračajo. Pet bankovcev za dvajset evrov ne velja. V štirih mesecih se v tvojem štumfu nahaja 400 evrov in naj mi nekdo, ki na mesec ne zasluži 1800 evrov, reče, da je to malo!

To eM-metodo varčevanja začnem uporabljat z januarjem. Ali februarjem. Pač sem trenutno spet pretirano zapufana.

7 komentarjev:

Matic pravi ...

Pol pa zgubiš kuverto pa te bomo še takrat poslušal :D

Varčevalni račun odpri na banki:)

Izgubljena. pravi ...

Zato brihtni in nefini uporabljamo štumfe - štumfov se pa ne izgublja :D

Banka gre pa tud lahko v stečaj :P

Luna pravi ...

jaz tudi mam takšen "plan", že tak pol leta v glavi...:) mogoče nekoč...no čas je skrajni, da nardim nekaj v tej smeri..hehe

Šuši pravi ...

al pa če ti nekdo prešnofa stanovanje in kljub učinkovitosti najde tisti štumfek.

Banka je moja prijateljica od tega incidenta naprej :(

Izgubljena. pravi ...

študentka, bova potem skupaj delali na tem :D

Šuši - optimistično verjamem, da za denarjem v moji sobi nihče ne šnoflja!

Sicer pa ja... Se vedno bolj nagibam k varčevalnemu računu na banki.. :)

storyteller pravi ...

Najverjetneje je zate (in za nas vse) najbolj priročen tisti varčevalni račun, pri katerem ti vsak mesec v obliki trajnika vzamejo določeno vsoto iz tekočega računa in jo prestavijo na varčevalni :)))

Izgubljena. pravi ...

Ja! Ja! Ravno o nečem takem sem se pogovarjala... Čisto mogoče, da zrihtam... februarja :D