petek, 18. marec 2011

There are rules I had to break ...

Nima veze z mojim trenutnim počutjem, z mojim trenutnim razmišljanjem in s trenutnimi hrepenenji.

Počutim se
Nadvitalno, nadenergično, nadpripravljeno na izzive, ki si jih nisem postavila sama. Mimogrede mi izziv predstavlja pretirano negativen pojem, ki ga dojemam kot pogruntavščino sodobne družbe, da nadomesti izraz "pogoj za preživetje" ali "obveznost, ki omogoča, da živiš sebe, familijo in psa" ali "dogodek, ki bo sprožil toliko adrenalina, da te bo zadel infarkt, pri čemer adrenalin deluje kot droga". Izziv tako raje nadomeščam z obveznostmi, rekreacijami, projekti, praksami, izpiti, seminarji, žuri, z ogledi muzejev, nanizank in kino predstav. Absolutno bolj realno je, ob besedi izziv pa se običajno raje pokrijem s flis odejo do nosu in nesamozavestno zaprem oči.

Razmišljam
Lepo v ravni črti naprej, brez ovinkov, nikakršnih vozljev ni, jasno kot kristalni kozarci za vino, brez strahov, brez tesnobe, s totalno jasno vizijo. Huh, to se sliši tako nezemeljsko! Nenehno prihajam do logičnih zaključkov, nikjer dilem, ki bi utrujale. Razmišljam o družabnosti, o potrebah po druženju in o količini vložene energije v določeno zvezo in to je ključ do odgovora, zakaj imam jaz tri, ti jih imaš pa petnajst, zakaj sem raje na kavču, ti pa v lokalu. Razmišljam o reformah, ki bodo izvedene pomanjkljivo, so pa nujno potrebne, razmišljam o zasnovi seminarja in potem se mi sploh ne zdi težko.

Hrepenim
Ne prav veliko. Skoraj sem našla meter pa štiriinšestdeset centimetrov udobnega sloja ozona, znotraj katerega bi ždela brez problema z neskončno lahkotnostjo, če ne bi dobro vedela, da me bo kmalu s tira spravila moja kiklopska obremenjenost z odnosom, pod katerim izgubim veliko sebe, če trmasto ne vztrajam pri svojem metuljčkastem in rožnatem plesu (torej na "jebeš" varianto dojemanja slabe volje nekoga drugega). Zdaj ne hrepenim in to sploh ni slabo stanje, gre samo za izpopolnjenost same s sabo. Ne hrepenim, pogrešam pa. In čudno ... Pogrešala sem pogrešati! 


Nima veze z mojim trenutnim počutjem, z mojim trenutnim razmišljanjem in s trenutnimi hrepenenji.

Ni komentarjev: