sobota, 21. avgust 2010

Dva litra nista od muh!

Da naj bi vsak normalen človek popil (vsaj?!) toliko tekočine na dan, je jasno ob vseh zdravstvenih nasvetih, ki jih podarjajo cajtngi, mamce in dohtarji. Da sta dva litra v primerjavi s 776 milijoni nafte (pretresljivo ogromno), ki je to leto scurljala v Mehiški zaliv, samo kapljica, je tudi nespregledljivo dejstvo. Pomembna reč pa je, da ob vsej fizični neaktivnosti, ki se je poslužujem zadnje dni, sama komaj požlampam dva litra vode in če si ne bi za vsak dva deci nakracala stebrička in zrisala dveh ograjic, globoko dvomim, če bi v enem dnevu sploh prišla do enega litra. Pa čeprav ob prepričanju, da veliko pijem.

Zdaj dokazano res veliko pijem. Delo preteklih dni je na papir in mobifotko zakoličeno tukaj na desni. V ograjice niso vrisane šalčke kakava, tetrapaki probiotičnih jogurtov, krožnik juhe in kozarček kokte, samo čaj in voda predstavljata posamezno dilo. Strašen stranski učinek, ki je v bistvu zelo zaželen in celo zahtevan, je še povečan obisk straniščnih prostorov, kar bi bilo precej moteče v primeru mestnih opravkov, kjer javni wc sploh ne obstaja.

Pridna sem, ni kej.

2 komentarja:

Nihljaj pravi ...

Pridna!

To sem si tudi jaz nekaj časa označevala, zdaj pa natočim vodo v plastenko 0,5 L in kar hitro spijem štiri ... Počutje naraste za milijon stopinj :)

Izgubljena. pravi ...

Še ograjice, kolikokrat obiščem wc bom začela risat :)

Sicer pa ja - je fajn, da začneš z neko kontrolo, ko se lotiš enega projekta, potem pa fajn pride v navado in ne potrebuješ več štetja kozarčkov :)