četrtek, 4. april 2013

Spomladansko žvečenje


Jaz bom spet cel projekt iz svojega prehranjevanja naredila  (se zgroženo butnem u ćelo) . Po zimskem spanju črevc moram:

- povečat vnos sveže zelenjave v svoj organizem, 
ker: bo sveža in sezonska in polna vitaminov in okusna in do zdaj taka ni bila, zato pozimi s svežo zelenjavo, svežo!, nismo pretiravali.


- zmanjšat količino kruha z glutenom na jedilniku, 
čeprav ovseni kosmiči tukaj ne štejejo, ker jih kot zdrava žita obravnavam ... Pa ričet ostane, ker je v mojih očeh zelo zdrav, če ni prečilijast in prepoprast ...


- vpeljat - ker žitaricam in OH-jem se pač težko odpovem - več "zdravih" žit na krožnik, 
pira, proso, ajda, s kvinojo se moram zbondat in vem, da to ni žito, tudi s kamutom in amarantom pa čeprav se tole zdaj že fejst tepe z drugo alinejo.


- it v nabavo čajev, 
ker je zimskih zalog, ki so prišle z božički in dedki mrazi in je kazalo, da bodo vseživljenjsko prisotni, ker jih je bilo toliko, navsezadnje zmanjkalo.
En zeleni, en mate, en oolang in en roiboos bi bili okej.


Da si zrihtam peristaltiko in da ta postane spet in ne preveč peristaltična. Da gredo oblogice okrog trebuha, te slabe omega-6 maščobe stran, in manj soli bo moralo bit v rabi, da znižam številko krvnega tlaka na mašinci za merjenje krvnega tlaka.

Danes sem si naredila svojo prvo čemaževo omleto letos - zato je pri meni že pomlad, čeprav vreme še zmeraj na vsak način želi posiljevat s snegom. Dežju oprostim, ker je april.

Ni komentarjev: