četrtek, 14. maj 2009

após duas semanas

Prizanesla bom in ne bom zažlobudrala niti enega žlobudraja o tem, kako fantastično, kako čudovito, kako fenomenalno, kako navdihujoče in navdušujoče, kako vznemirljivo, kako zaljubljeno, kako pijano in omamljeno, kako obupno, a vseeno predem-zelo nažrto od vseh okusov, priokusov, arom in vonjav, kako obvezno vedno s slikajočo mašino, kako sproščeno, kako orgazmično in ...
Kako lepo!
... Sem se imela v deželi z neverjetno prikupnim drugim mestom in malo manj prikupno prestolnico, z neverjetno prikupno peščeno plažo Atlantika, z neverjetno prikupnimi podvodnimi pošastmi Oceanariuma, perjatimi kljunčkarji malega živalskega vrta, božanskimi okusi hrane in s smešno poceni flašami veliko lažje skozi grlo tekočega piva in da o cenah raznoraznih pripomočkov za hranjenje ne govorim (nikoli zamrznjeno sadje in nikoli v tovornih ladjah še posebej).
Všeč mi je jezik, všeč mi je vzdušje, všeč mi je utrip, skoraj všeč so mi že postali pasji dreki, na katere je potrebno pazit na vsakem stopicljaju. Všeč mi je sistem metroja, všeč mi je življenje, ki se začne šele v poznem dopoldnevu in konča proti jutru, skoraj všeč mi je način odnašanja smeti. Všeč mi je enostavnost, ležernost ljudi, na easy stil, skoraj še brezdomec s flajštri, ki nam je vzel najlepše jabolko.
Pa sem se v torek čez nekaj držav Zahoda in na koncu še čez Karavanke po dveh tednih s težavo privalila in vrnila v dimenzijo, kjer mi je pitje vode dovoljeno naravnost iz pipe in kjer se ponovno začne boj za obstanek v klopeh stare bajte učenosti. Jutri se mi tako ob 7:45 odpre doba izpitnega samotrpinčenja.

9 komentarjev:

K pravi ...

o, you're back. vidim, da ti ni bilo hudega, hihi. spodbujam k žlobudranju, daj nooo. :P

Luka pravi ...

... nice that you are back...
... baterije si očitno napolnila, tako da tale izpitno obdobje ne bo kak problemček prinesu, je pa res, da se po takem oddihu ne da takoj za knige usest ;)
treba pa se je. le hrabro ;)...

Izgubljena. pravi ...

kolibri - za žlobudranje je čist preveč materiala in se bojim, da bi pol vsa napihnjena pa dolgočasna/neaktualna izpadla :D ...

Luka - baterije bi še rada filala :) - in ja, ravno zato, ker sem tako out, je tole s faksom čisto prevelik šok :)

Luka pravi ...

...ne bi bila dolgočasna :)
ti kr povej na dolgo in široko :)...
kar se pa faxa tiče si pa jest raj pol napolnem baterije če ne mi ne znese nč narest, ker mam glavo še dolg namedeno... pa si pol raj za nagrado prvoščim:)
letos bo Šičilija ;) velik nje...

Nihljaj pravi ...

Lepo te je spet brati :)

KaTkA pravi ...

huh dobr si nas zdrmala zej :P ... vidiš mi smo skos bli soočeni z realnostjo učenja ko si se ti potepalaaaa :P ...
btw, jutr mam trojčka izpit in mi sploh ne smeš zamerit nobene besede kar sm jih napisala :P

Izgubljena. pravi ...

Luka, verjem, da bo tud men ustrezal še oddih po izpitih :P ... Komajčakam. :)

N., še dobro, da sem prišla nazaj, kaj? :D:D

KaTkA, no a vidiš v kakšni prednosti ste :P ... In btw, če se ne motim, te tale izpit jutri niti ne skrbi, če je bil dones glavna tema Tiesto. :P :D

Maychi pravi ...

Oooo prav fovš sem ti.. Gotovo si se imela super fino fajn in si se lepo sprostila in spočila za novo dozo učenja.. Bomo držala pesti, da bo učenje čim bolj steklo..

Izgubljena. pravi ...

Maychi, soseda moja (:P), fovš mi nimaš bit za nič... Fovš bi mi morala bit, ko sem bila tam... Zdaj je bil sam en zoprn padec v realnost (čeprov moram priznat, da je bil na koncu padec vseeno kar prijeten :D)..