ponedeljek, 18. maj 2009

Kako sem kmalu za njegovim uradnim obstojem uničila njega - novega najljubšega.

Zaljubila sem se, ga kupila, z menoj je nad oblaki letel cca. 4 ure, obesila sem ga okrog vratu, ko sem prišla domov, se hvalila z njim pred drugimi... In ga izpustila iz rok, da mi je padel na tla. Razbite delce sem odnesla pred Četrtič-sem-dedek in Je-moj-oče, naj ga reši, sem rekla. Polepil ga je s sekundnim lepilom, mi vrnil važen nasmeh na obraz.
Danes sem se prvič šopirila z njim, visel je tik nad njimi, potem pa sem ob pogledu nanj takoj pretreseno izjavila: "Saj mi bo moj portugalski Erazem prinesel novega!". Mojemu novemu najljubšemu Kiču je namreč odpadel najjužnejši kvadratek, ki ga je lepilo sicer res v sekundi prilepilo nazaj, ampak mu je tudi v sekundi njegove vertikale dovolilo, da ubere svojo pot (očitno si je do konca želel pristati pod metlo snažilke filozofinje).
Objokujem ga! Nimam veliko Kiča, zato se na posamezne še posebej in hitro navežem. Ta mi je bil všeč, še preden sem ga ugledala. Pa recite, da ni lep! Kljub ne prav intenzivnim barvam, ki so sicer intenzivne, ampak moj telefonski fotoaparat pač ne mara mavrice.
Sicer pa - poleg pisanja čim lepše žalne objave - počnem še:
  • Igram. Ob osmih zjutraj pri predstavitvi zakona o šolski inšpekciji. Smejim se, ko spremljam neverjeten igralski talent svojih kolegic in se zgražam nad svojim.
  • Voham švic. Ob desetih zjutraj vse okoli mene.
  • Se sprašujem, če smrdim sama? Ob pol enajstih dopoldan. Jup, deset je zjutraj, pol enajstih paše že k dopoldan. Ne, jaz nikoli ne smrdim - niti med Potenjem. Haha.
  • Na sonce postavim svoje dlakovje. S *K* prek smsov spoznava, da je vseeno, če imava zaradi morebitnega senčnatega učinka stebelc, ki rastejo po najinih sicer čudovitih nogah s čudovitimi koleni, za vzorec lisasto kožo.
  • Zažrem in zazrem se v izpitno čtivo (izraz "čtivo" mi je tokrat še posebej všeč).
  • Zaželim *T* čim lepše premike in pomike po trgovinah brez klime. Da se punca ne prehladi. Ker danes je punca še posebej gagajoče razpoložena in komaj živi.
  • *S* napovem nekaj skupnih učnih pavz, se strinja z mano, z *V* se tudi zastrinjava, da je bolj pametno, če se v petek doma učim in ne grem z njo na neko astronomsko predavanje, z *E* pa... Babje samo počvekam. Kot vedno.
  • Ponovno si večkrat pubertetniško prisežem in na glas izrečem, da ne bom imela otrok. Če že - v terarij z njimi do šestega leta starosti!!
Tak je moj Ponedeljek do polovice popoldneva. Tak je moj Ponedeljek do konca moje učne pavze.
Se strinjam - tiste zvezdice okoli začetnic imen... Mi ne pašejo, ja?

7 komentarjev:

Matic pravi ...

Pravš, da je odpadu kvadratk? Jaoooo ...

Izgubljena. pravi ...

Ja Matic!! Pa zdj je še Sabina pršla in k je špiknla u obesek, je šu na pol (kjer je fotr že zalimov)... Tolk sm jezna!

:)

Sej mi boš novo prnesuuu??? :D

Matic pravi ...

Bom šu pogledat če še majo :)

Anonimni pravi ...

..draga mlada dama.. :)).. prosim, cim manjkrat si reci, da ne bos imela otrok, ker se ti zna to zelo kmalu zgodit.. :)).. in potem bos totalno navdusena in ne bos morala verjet, kako zelo si se motila.. te pa cist razumem, ko gledas te male skrate.. pomanjsane starse.. zato.. ti ptavim.. da vse, kar vidis okoli sebe je ena navadna laz, v resnici je popolnoma drugace.. tudi ti si drugacna od vecine 21-letnic.. ;))
..uzivaj.. zelim ti cimprej novo verizico..

Izgubljena. pravi ...

That's my boy! (si točke dobil Matic :P)



..draga Anonimni... :) Seveda se trudim, da si to čim manjkrat rečem, ker verjamem v realnost sveta, ampak včasih pa res - prekipi mi in se še konkretneje zakopljem v svoje prepričanje - otroci so nonsens in požiralec živcev!
Obljubim, da svojih otrok ne bom zaprla v terarij :)

Uživaj tudi ti in hvala za lepo željo :P:)

Sasha pravi ...

Alo! Tvoj fant(sej je Matic, ne?) dela ful dobre fotke! :O Tak...tak...sveže.

Oh, Portugalska, js bi tut šla enkrat :) Si probala kej surfat?;)

Izgubljena. pravi ...

Sasha, nisem nič poskusila surfat... Z mojimi ravnotežnimi sposobnostmi bi bilo to le ekstra mučenje :) ...


P.s.: sprejemam pohvalo v njegovem imenu :) Torej - hvala :)