sreda, 13. avgust 2008

And I wonder...

Neverjetno kolikokrat in kako zelo me Lemon Tree (čeprav Limono razumem le občasno) opiše. Kolikokrat doživljam skoraj identične občutke in trenutke, ki jih opisuje avtor (no, tisto o "i'm driving my car" pač lahko odštejemo, ker nimam izpita, vendar v prenesenem pomenu bi pa že lahko držalo...). Vedno si začnem prepevat besedilo te pesmi (in hkrati ugotavljat smisel Limone), ko se počutim za kanček malo bolj Izgubljeno, kot sicer.

Tokrat nisem tako močno Izgubljena. Se pa sprašujem (in si prepevam komad)... Mnogo stvari. Od tega, ZAKAJ ne jem kuhane paprike, surova in sveža pa je tako dobra, da že skoraj pretiravam s hrustanjem le-te čez dan pa do tega KJE bom našla motivacijo za današnji umor Kokoši - tokrat me v podstrešni sobici čaka z neprimerno težjim orožjem, kot ga je imela do sedaj (statistika pove dovolj?:)). KAKO sem po dolgih mesecih tekanja po trgovinah z obutvijo končno našla svoje nove ljubljenke, mi še posebej ni jasno. Ljubezen na prvi pogled - čisto nepričakovano. Sprašujem se s KAKŠNIM namenom včasih vsepreveč težim k temu, da bi ugajala drugim in zaradi ČESA si želim, da bi me vsi po vrsti oboževali (ni dovolj, da me bližnji?). KJE je moj mali Črnuh dobil idejo, da vrže ven notranjost svojega, očitno prenažrtega, želodca ravno na sredini preproge v dnevni sobi, če pa je imel na razpolago cel travnik pred hišo? Pa KAKO za vraga sem se včeraj zvečer lahko še toliko spraševala, sedaj pa se ne spomnim n i č e s a r?

Oh, ne, še moje najbolj abstraktne misli mi ta trenutek ne povejo kaj bi Limona utegnila biti... Še najbolj mi je všeč tista najbolj banalna misel, ki konkretno in preprosto namiguje na navadno limonino drevo, ki raste pod oknom (v tem primeru se moja identifikacija z besedilom močno okrni... Pod mojim oknom namreč raste breskev! . . . "And all that I can see - is just a Peach tree?")

Emmm... Sprašujem se še... Mogoče in kje obstaja možnost, da pomanjšam video?

Drobni tisk: "i'm waiting for YOU and nothing ever happens" se pri meni bolj interpretira kot "čakanje na nekaj, za kar ne vem, kaj je", kot pa "čakanje na morebiti (še eno) Izgubljeno osebo" :) .

3 komentarji:

Maychi pravi ...

Uff tega komada pa res že dolgo nisem slišala.

Sicer pa ti lahko posodim svojo malo limonco, da ti ne bo potrebno več iskat limoninega drevesčka :)

Izgubljena. pravi ...

u, res? :)) Pa saj imamo tudi mi eno na terasi... Ampak bi jo morala zasadit pod okno:D... Sicer pa hvača maychi;).

Nihljaj pravi ...

Ta komad je res super. Za vse tipe volje :)