torek, 21. avgust 2012

is in a relationship

Odnos wc školjka-rit
Ha, še zadnjič sem se zbudila z viharji v želodcu in težnjo po izpljunku notranjih organov ven iz trupla. Še zadnjič, to vem, ker sem vzela še zadnjo iz serije konjsko velikih kapsul, ki so zverinsko oglodale želodčno sluznico in povzročile anarhijo še tam naprej po črevcih. Zelo upam, da so napodile še tisti virus, ki mi ga je v zahvalo za teden gostovanja v meni pustil zajedalski krvoses z ogromno ritjo. Naj izgine ta boreliozni obroč, naj izginejo še trije mozolji na faci in vse praske na nogah, ki se ne kažejo kot ravno lepe tam izpod oblekc ... Pa ne bom čisto nič huda nad dieto s prepečenci, čajem iz suhih borovnic, temno čokolado in zrelimi bananami.

Odnos švic brki-37°C
Diham, diham, diham! Potnih kapljic pod nosom ni, stopala in dlani so hladnega dotika, pogled skozi okno je zelen in brezbetonski ... Možgancem pa nikakor ni prevroče, da bi še stoprvič žulili te enoiniste ugotovitve knjig. Zato se ne sekirajo, ne norijo, počutijo se varne. Ljubljanskih sedemintrideset je zares vročih sedemintrideset. Gorenjskih sedemintrideset, ah, teh tu termometer sploh ne najde!, pa predstavlja precej hladno in svežo sedemintrideset ... S čiliranjem, ki ni muka in ni prisilno. 

Odnos požerušnik-beli kruh-grisin
Kuhat mi ni treba. In pojem res veliko svežih žemljic iz bele moke (ko se v popoldanskih urah tisto s prebavljanjem zobatega antibiotika umiri) - belo je poudarjeno, ker je postalo čudno. Zelenjava ostaja ista, direkt z vrta in v koločini, ki - če to sploh lahko - pretirava. Grisinov v ta novi korsici pa ne smem jest še štirinajst dni ... Tako kot smem šele čez štirinajst dni na poličko nad prtljažnikom namontirat Pando. Ali drnjohajočega medveda. Ali nekaj. Za personalizacijo pa tko ...

Odnos Rdeča cifra
Ta odnos je brez odnosa in je bedno, da se je sploh in spet pojavil.

Ni komentarjev: