ponedeljek, 17. december 2007

*Telenovela Di Faculteta Di Filosofia*

(STORIA DI JUANITA HERMANAS)
OSEBE:
  • Marco Fernando – izvoljenec Nine Marie Carle Guadalupe
  • Nina Maria Carla Guadalupe – izvoljenka Marca Fernanda
  • Tanita Concita Felicita – žena Marca Fernanda
  • Juanita Rita – zarotnica, ki želi prevzeti Marca Fernanda Nini Marii Carli Guadalupe
  • Fernanda Rosaria – mati Marca Fernanda, ki ji ni po volji njegova izbranka Nina Maria Carla Guadalupe
  • Fernando Marco – brat dvojček Marca Fernanda, za katerega vsi mislijo da je mrtev a se nekega dne vrne živ in zdrav
  • Juanita Garcia Lopez – zlobna polsestra Nine Marie Carle Guadalupe (op. Kasneje se izkaže, da sta Juanita Garcia Lopez in Juanita Rita sestri!!!!)

VSEBINA:

  • zasnova: Marco Fernando in Nina Maria Carla Guadalupe sta se večkrat bežno srečala s pogledi na Faculteti di Filosofia. Do česa več ni nikoli prišlo. Nato pa nekega dne Marco Fernando po pomoti zaide na ženski WC, kjer je bila ravno Nina Maria Carla Guadalupe. Ubogo dekle se tako močno prestraši, da poskuša zbežati. Pri tem ji nerodno spodrsne na milnici in prav Marco Fernando je tisti, ki jo junaško ujame. Od tega trenutka dalje sta nerazdružljiva.
  • zaplet: Idila Marca Fernanda in Nine Marie Carle Guadalupe se kaj kmalu konča, saj Nina Maria Carla Guadalupe izve da je Marco Fernando poročen z Tanito Concito Felicito! Ta novica jo zelo pretrese in nemudoma želi prekiniti vse stike z Marcom Fernandom. Marco Fernando želi razložiti Nini Marii Carli Guadalupe, da je bil v poroko s Tanito Concito Felicito prisiljen, a mu Nina Maria Carla Guadalupe ne pusti do besede. Kljub temu ji Marco Fernando še vedno poskuša razložiti, da s Tanito Concito Felicito nista intimna že od osnovne šole in da ga je v poroko prisilila njegova mati, Fernanda Rosaria. Kmalu se izkaže, da si je tudi Tanita Concita Felicita našla novo ljubezen, ki pa jo žal vara z zarotnico Juanito Rito! Po mnogih pogovorih in neprespanih nočeh le pride do sprave med Nino Mario Carlo Guadalupe in Marcom Fernandom. Le nekaj trenutkov zatem pa jima ljubezenske trenutke začne kratiti Juanita Rita, ki je že od nekdaj obsedena z Marcom Fernandom.
  • vrh: Nenadoma se pojavi Marco Fernandov brat dvojček Fernando Marco, za katerega so vsi mislili, da je mrtev. Svojo jezo ob ugotovitvi, da so ga vsi imeli za mrtvega strese prav na Marca Fernanda. Zapre ga v temačno klet in ga zveže, ter mu pusti le košček koruznega kruha. Na poti v prvo nastropje sreča prelestno Nino Mario Carlo Guadalupe. Ker seveda Nina Maria Carla Guadalupe ni vedela za brata dvojčka se skoraj preda mesenim užitkom z Fernandom Marcom. Medtem v klet pride Juanita Rita in se nemudoma začne izživljati nad zvezanim Marcom Fernandom. Kmalu za tem po naklučju v klet pride tudi Juanita Garcia Lopez. Juanita Rita in Juanita Garcia Lopez sta sestri, vendar to ugotovita šele po srečanju v kleti. Medtem ko se sestri kar ne moreta načuditi novemu spoznanju in si padeta v objem, Marco Fernando ( z zdaj že trdim) koščkom kruha v stilu Chucka Norrisa prereže vrv! Hitro zdrvi mimo sester Juanita podstrešni sobici Nine Marie Carle Guadalupe naproti. Ker je izjemno neučakan preskakuje kar dve stopnici hkrati in pri tem močno spominja na svojega konjička Bonija. Pot mu prestreže njegova mati, Fernanda Rosaria, ki ne prenese pogleda na izbranko njenega sina. Medtem ko se Marco Fernando poskuša izmuzniti materi, pride k Nini Marii Carli Guadalupe njegov brat dvojček. Marcu Fernandu le uspe pobegniti materi ter v slogu Bonija nadaljuje svojo pot k Nini Marii Carli Guadalupe. Sledi veliko presenečenje, saj ga na vratih ne pričaka le Nina Maria Carla Guadalupe, temveč tudi njegov brat dvojček Fernando Marco. Ko se Marco Fernando in Fernando Marco spogledata, oba iz svojih žepov na plan privlečeta vodni pištolici. Sledi dolgotrajno obstreljevanje s curki vode, vse dokler ne zmanjka vode.
  • razplet: Po dolgotrajnem dvoboju Fernando Marco podleže vodnim curkom. Marco Fernando in Nina Maria Carla Guadalupe si padeta v strasten objem, ki ga nadgradita s strastnimi poljubi. Marco Fernando v navalu strasti zaprosti Nino Mario Carlo Guadalupe za roko in ta kot iz topa izstreli DA! Žal pa oba kaj kmalu ugotovita, da se Marco Fernando še ni ločil od Tanite Concite Felicite. Čisto po naklučju v tem trenutku v sobo vstopi Tanita Concita Felicita Ker sta se z Nino Mario Carlo Guadalupe hitro spoprijateljili, sta tudi sami pozabili, da je Tania Concita Felicita uradno še vedno žena Marca Fernanda. Ko Tanita Concita Felicita sliši pogovor med Nino Mario Carlo Guadalupe in Marcom Fernandom iz raztrganega žepa hitro privleče ločitvene papirje in jih da podpisati Marcu Fernandu. V tem trenutku pa v sobico priteče mati Marca Fernanda in mu hitro izpuli pisalo iz rok. Zaradi previdnosti pobere tudi vse kulije v neposredni bližini. S šopom kulijev teče po stopnicah, za njo pa se v tek poda tudi Nina Maria Carla Guadalupe, ki je odločena, da se bo poročila s svojim ljubljenim.
  • razsnova: Med tekom po strmih stopnicah se Fernanda Rosaria spotakne in usodno rani s šopom kulijev. Kmalu za tem se za pobeg v eksotične kraje odločita Fernando Marco in Juanita Garcia Lopez. Juanita Rita ugotovi, da Marco Fernando nikoli ne bo njen in zato odide v samostan in tam poskuša poiskati svojo srečo. Po vseh težavah, ki sta jih morala Nina Maria Carla Guadalupe in Marco Fernando prestati, se končno poročita. Poročna priča Nine Marie Carle Guadalupe pa je nihče drug kot Tanita Concita Felicita.

Spisali: Maja in Darja

Navdih našli pri: Nini in Marku

Pričakovan je izpiljen scenarij, hkrati pa z Majo načrtujeva pohod na režiserske stolčke:P.

2 komentarja:

Poplava misli pravi ...

Moram rect, da imata z majo neverjeten smisel za pisanje scenarijev, tko da bi mogle defenitivno obiskati AGRFT:) Poleg tega pa morem pohvalt tvoj blog k je res nenormalno humorozen(ne vem če ta beseda lih obstaja:) pa res ga je z užitkom brat:)

happy 08!!!**********************************************************************

Izgubljena. pravi ...

Wi! :) Hvala Tanja, zelo si napihnila moj ego :P

Z Majo bova pa dejansko resno razmislili, če že ne o profesionalni pa vsaj o amaterski karieri :P:D