nedelja, 25. maj 2008

Today'sVađajnaFacts:

Trenutna Dejstva:
  • Dopoldne me je zagrabila taka panika glede izpitnega sranja, da se mi je povečal srčni utrip (dobila sem tudi začasno aritmijo srca), lička so postala popolnoma rdeča, teklo je z mene, kot da bi mi nekdo v glavo zabrisal vodni balonček (mmm, spet bodo postali aktualni), o dihanju pa sploh ne bi govorila - dihala sem tako na glas (pravzaprav vzdihovala), da je izpadlo, kot da bi to bili moji poslednji vzdihljaji.
  • Pa sem pomirila moj notranji Jaz, mu zabičala, da se nima nobene pravice izživljat nad mano samo zato, ker ga je tisto Nekaj spravilo iz tira (pač nisem dobila tistih povzetkov, jih bom pa zato dobila v sredo!).
  • Svojo Motivacijo sem ponovno postavila na noge (Da! Moja Motivacija je cela Žival!) s tem, da sem se za kakšno uro preselila v kibernetično sfero gugl grupa in dol potegnila čisto vse Datoteke, ki so pomolile nos Tja.
  • Moja Soba je bila ponovno priča kričečemu metanju kupa praznih in popolnoma lepih listov vsenaokrog. Res me iztiri moja printalna mašina, ki me ne uboga takrat, ko bi me morala! (pravzaprav me nikoli ne) Ob tem sploh ne upam pomislit na naključnega mimoidočega, ki je nesrečnež moral poslušati kričanje meter in štiriinšestdeset visokega dekleta. Kako travmatično je to moralo biti Zanj!
  • Srečno sem se zavalila na stol, ko sem dobila vsaj približno pravilno natiskano verzijo zapiskov, ki so jih na gugl grup nalepila pridna, prizadevna bitjeca, ki kolegialno delijo svoje imetje s fakultetnimi žrtvami, kot sva jaz in moj Jaz (special thanks to Tanja).
  • Ta sreča ni trajala prav dolgo, saj si je moja Rit zaželela užiti malo svežega zraka, posedanja na terasi in poslušanja žvrgolenja PtičkSiničk, ki so se učile leteti.
  • Od tega trenutka naprej je moja Osebnost zopet postala razcepljena, zopet je dobila Prijateljice Osebnosti, katerim sem sicer zabičala, naj v času učenja čepijo v najglobjem predelu Nezavednega.
  • Tako nisem imela Miru pred lastno Seboj (lol) in sem posledično izgubila Koncentracijo, Motivacijo in Željo po znanju.
  • And here I am! - čeprav se tolažim, da mi knjiga za statistiko pred tipkovnico sama od sebe pomaga pri mojem napajanju z znanjem.
  • Pozabila sem še na Sabinino rezervacijo termina "konecjulija", da greva na morje. Standard - Lucija. Zakaj? Zaradi bigfutmame:D (ne, nikoli ne bom pozabila Škisove v povezavi z bfm:)).
  • Pozabila sem tudi na to... (Jebendol?? - se opravičujem, tale je bila čisto interna:D) Torej, pozabila sem tudi na to, da se moje Misli že navdušeno valjajo po blatu na tistem otočku, kar pa je lahko precej patološko za tisti del Možganov, ki želi ohranit trezno "Glavo".
  • Še na to sem pozabila... Oh, popolnoma! Jutri se začne moj špikšpik Sem in špikšpik Tja (tudi špikšpik bo kmalu dobil to čast, da se v vagiSlovnici piše z Veliko začetnico).
  • Hja... Še tale Velika začetnica - da jo obrazložim: z Veliko začetnico v mojem Vesolju naslavljam le tiste Besede, ki so pomembne zame, ki so v moji Glavi spoštovanja vredne, ki so močne in ki so Moje.
  • Zavedam se še tega Dejstva: v zadnjem času precej pretiravam s temi Velikimi črkami, kaj? Obljubim, da se bom potrudila, da bom znižala rabo le-teh.

That's all Folks! TARAPTARAPTARAP! (presenetljivo dobre volje sem za svoje patetično stanje. Ja?) No, ne še popolnoma... Še malo nostalgije:

Pingvin sem. Precej zmešan.

19 komentarjev:

Poplava misli pravi ...

ves moj trud je poplačan z omenitvijo mojega imena na slavnem Darjinem blogu:) HVALA K SI MI POLEPŠALA VEČER!!!!******

Aja, še nekj...a bi mi lahk ti prnesla un liste od ang, v sredo?tnx*****

Izgubljena. pravi ...

Bog ne dej, da bi mi ti enkrat nehala hvalospeve pet:P Pomaga mojemu egu veš - in takrat bo propadel:P

Veš, da nisem pozabila na liste;).. Jih dobiš:) ti moja Soulsaviour:P

Anonimni pravi ...

IGNORIRAM :)
Darja, naju nbnen nau je***!

Izgubljena. pravi ...

Sploh pa ne en ničvreden faks!

Anonimni pravi ...

haaahaahahahahaaaahahahaahahaaahahahahahahahahaaaahahahaaahahahahahahahaahahahhahahahahahahahahahahahahaa
dons se pa še nism tko nasmejala

Izgubljena. pravi ...

Okej mojči, jz ne vem kaj je povzročilo tak izbruh smeha, ampak sem vesela zate:P

Anonimni pravi ...

Jst pa pomojm vem kaj jo je tko nasmejal :)

Anonimni pravi ...

ignoriram:)
Darja kuko da ne veeeeš:D hahahahah
hhahahahaha, jst sm misnla da bom umrla, za trenutek sm pomisnla kje bi rada bla pokopana:), katjuša, ti ga pa pihneš

Anonimni pravi ...

Mojca, ne umret, mi te rabmo :)
Priznam, jst te rabm kot riba vodo :))

Maychi pravi ...

Naj ti dam samo en mali nasvet - največ znanja se iz knjig pretvori v možgane s pomočjo zapiskov pod povštrom :)

In res je po eni strani prav škoda, da se toliko presekiramo zaradi enega blesavega faksa. Sva s prijateljico ugotovile, da je najbolje iti takoj po končani srednji šoli nekam v proizvodnjo delat. Ti imajo v velikih primerih večjo plačo kot tisti s faksom. Pravica pa taka..

Nihljaj pravi ...

Maychi, kje pa je takšna proizvodnja, kjer zaslužiš več kot uni. dipl.? Namreč, sama sem delala v proizvodnji, za reeees kratek čas in vse, kar lahko rečem je - lahko me plačajo 3x bolje kot bodočo uni. dipl., pa ne bi sprejela, ker je to težaško delo. In za povrh lahko o 3x večji plači le sanjaš ... delavci imajo še zmeraj izjemno mizerne plače, predvsem glede na to, v kakšnim razmerah delajo.

Vem zakaj študiram :)

Anonimni pravi ...

ignor:)
Katjušaa nč bat, sj veš da te ne zapustim za nič na svetu:)

Izgubljena. pravi ...

mojči - sm dojela, ko mi je katjuša napisala podnapise :D

maychi - veš to je tista scena - kdor se bolš znajde, tist ima večjo plačo. Zagotovo pa ni naš cilj delat v proizvodnji:D - skrajno dolgočasno in na trenutke fizično napornoo:). Tko da tud to zna bit ena motivacija za to, da nardiš faaaks - še vseeno imaš na koncu več možnosti, kaj bi v življenju delal:)

Izgubljena. pravi ...

Wuf, toliko časa sem mečkala odgovor, da sploh nisem videla ta novih komentarjev :blush:

Em ja N. - sem tudi jaz delala že v proizvodnji pa sem samo čakala, da lahko zbežim stran. Skrajno nestimulativno okolje in tisti, ki si želijo Biti nekaj več pa čeprav z nižjo plačo, si ne želimo biti tam:) Zagotovo tam ljudje, če želijo biti dvojno, trojno plačani, delajo tudi dvojno, trojno več, kot pa tisti z višjo izobrazbo - ampak urna postavka je še vedno nižja. Se spomnim, da sem v svojem slavnem GTju kot študentka imela popolnoma istih 650 tolarjev na uro, kot redno zaposleni.

mojčeca - :D Ti si celo srčece :*:D

Anonimni pravi ...

Jst ne vem kaj bi brez vas, babe :)

Izgubljena. pravi ...

Tud jz ne :P

Anonimni pravi ...

ignor:)
jst tut ne:)))

Maychi pravi ...

Ja, naš cilj res ni delati v proizvodnji. Sicer jih pa poznam kar nekaj, ki dobijo z osnovno šolo po več kot 1000 evrov plače, med tem ko moja edina sošolka, ki je že naredila diplomo dobi zgolj 600 evrov.

Očitno smo mi z upravnim faksom na dnu plačne lestvice :)

Verjetno bi v nasprotnem primeru imela res večjo motivacijo kot jo imam sedaj..

Izgubljena. pravi ...

Ja tudi jaz "poznam" nekaj ljudi, ki imajo glede na svojo izobrazbo precej manj plače, kot tisti, ki imajo nižjo izobrazbo. Ampak še vseeno je težko opredelit, kaj se ti bolj splača v življenju. Sama vem, da sem ničla, če tega faksa ne naredim, po drugi strani pa se bo nekdo, ki ima določene spretnosti, je iznajdljiv, ampak brez faksa, lahko prebil zelo visoko, kar se tiče plače - verjetno pa to ne bo v proizvodnji:) (razen, če bi garal tri šihte skupaj, ampak tu se že pojavi drug problem - fizična izčrpanost in nezadovoljstvo).

Ah pa saj ni važno. Naredmo ta faks - če so ga ostali sposobni, ga bomo tudi mi:).