sreda, 24. september 2008

andr da šavr

Tuš. Vroč in tekoč. Bejbi gel za tuširanje. Dišeč in mehurčkast. Racasta roza brisača. Mehka in udobna. Ves ritual miljenja in prepuščanja curkom toplih vodnih molekul, ki tečejo iz prhalnega telefona (pa če ne vem, kako se reče tistemu... Pač tistemu, no!), me navdaja s posebnim mirom in... Treznim razmišljanjem o splošnem aktualnem dogajanju, svetovnih problematikah in mojih osebnih stiskah, dilemah in strahovih. Do česa vsega sem prišla tokrat?
  • Miselni vzorec. Narediti moram miselni vzorec, ki mi bo pomagal sistematizirat pobrkljane informacije v moji možganovini, ki bo sicer počasi začela izparevat zaradi prekomernega naprezanja (seveda - še posebej na procent moje miselne lenobe. Zakaj moram vsako stvar vleči čisto do konca? Do zadnjega datuma. Živci mi bodo pregoreli, prav tako pa tudi vsem mojim zvestim podpornikom, ki ob kočljivih urah tako mislijo name in stiskajo pesti.
  • Najnovejši cilj - že to, da imam cilj, je cilj in je nekaj novega - varčevanje. Do februarja, da si zrihtam tisto (s ceno prenabito) letalsko karto, moram na bančni račun naložit določeno evrovsoto in jo tam tudi obdržat! Ah pa novoletno praznovanje in in in smučanje. Od česa bom živela do takrat (v mislih imam predvsem prehranjevanje) in kje bom dobila tisto posebno dušno zadovoljstvo, ki ga prinesejo le nakupi... Mi je še neznanka.
  • Kaj imam pravzaprav od nakupovanja? Če pogledam z višjega vidika, popolnoma nič. Vsaka cunja čez nekaj dni, ko se je že navadim, izgubi svoj drugotni pomen (pomen zavedanja "imamnekajnovega"), prvotni pomen (obleka je ena bolj osnovnejših človeških potreb, se mi zdi?) pa je tako ali tako že nekaj časa uresničen in se ni za bat, da bom pozimi dobila ozebline (pa dobro - kolekcijo novih nogavic kar nujno potrebujem).
  • Gumi bomboni z okusom jagode pomenijo popolno prebujenje mojih brbnočic. Ob zaužitju enega bi rade še naslednje tri. Ob zaužitju naslednjih treh bi pojedle celo vrečko! Zobovje je ob vsem tem čisto drugačnega mnenja in tako gloda moj Prag bolečine. Kako živeti s tako razcepljenimi deli telesa?
  • Moj fant je umetnik. Umetnik s svojo fotoknjigo, umetnik pri izdelavi moje fotografije za osebni dokument (emm... Pravzaprav za mesečno vozovnico) in umetnik pri balzamiranju občutljivega dela mene. Verjamem, da je njegova želja, da v bodoče postane še umetnik celofaniranja (je enako "zavijanje v celofan") občutljivega dela mene - zaradi povsem obrambnih razlogov (res moram biti že težka v vsem svojem žalovanju. Oh! Moj muuuc!).
  • Moje tri punce, vse s kljuvajočimi bolečinami v bezgalkah (mene zaenkrat le še vse srbi), so še vedno moje Cashmere Mafia, moje Lipstick Jungle in moje Sex And The City čiks. Mojca vse bolj zmagovito fura svoj biznis in kriči "partipipl!", Katjuša bo poskrbela, da bo njena kakršnakolipačže zveza postala perspektivna, Tina pa bo prekinila svoj sloves ene redkih, ki je uspešno nadaljevala svojo šolsko kariero takoj po maturi. Zadnji dve resno razmišljata o začetku lastne prodajne verige štantov s kokicami.
  • Nov pica smetanov namaz mi je všeč.
Beganje mojih misli je na grobo opisano, vem pa, da je to precej majhen procent vsega, kar se mi še nahaja v temnem skladišču na vrhu glave in se zahvaljujem Času, ki mi bo kmalu omogočil, da oblikujem vse in spravim iz sebe v eno smiselno celoto.

8 komentarjev:

Katja pravi ...

Vse to razmišljaš pod tušem? Noro ... A poješ pa nič? Ponavadi ljudje pojejo, ko se tuširajo. ::))

Sicer pa zanimivi plani, jaz ravno ugotavljam, da bom morala tud začet varčevat ...

Izgubljena. pravi ...

O seveda katja :D - vse to razmislim pod tušem, se mi zdi, da takrat najbolj trezno. Sem sama, nobenih motečih dražljajev ni (razen, če kdo začne butat po vratih - tu izgubim vso racionalno treznost in znorim:)). Pojem pa v vseh drugih trenutkih, samo pod tušem ne :)) (nekateri bi si najbrž želeli, da bi malo spremenila te pevske navade :)).

Pa so verjetno ti plani pri tebi bolj uresničljivi, ker si tko pridna :P . Moram jaz tud postat majčkeno!

Katja pravi ...

Haha, jaz sploh nisem tolk pridna. Se samo delam, da sem. ::))) V resnici sem daleč od tega. :)

Bi blo prav zanimivo izvedet kaj vse ljudje razmišljajo pod tušem. Nisem nikol razmišljala o tem, zdej ko sem prebrala tole tvoje pa bom mal analizirala te zadeve. :)

Izgubljena. pravi ...

Boš pod tušem razmišljala o tem, kaj razmišljaš :P :D. Madoniš - da ne boš takrat preveč pod pritiskom zaradi tega - kr uživat pa se prepustit pa te bo že odneslo nekam :)).

Am, potem je pa tisto o pridnosti je precej relativno - kakor berem tvoje poste... Čisto bizibizi deluješ :P.

bubbles pravi ...

ooo, dooolg, vrel tuš je zakon! moja malenkost se najboljše sama s sabo zmeni ravno tam! (no, dokler se en na vratih ne začne dret, kdo bo vodo plačal :D)
aja, sem hotla rečt, da je tisti namaz res super, pa še light je (če že ne jem dost sadja in zelenjave, se vsaj ta light prov fajn potušno (o.a.: tisti, ki daje potuho) sliši).
aja, pa miselni vzorci niso fajn, tabelce in alinejce jih posekajo na celi črti!!!

Anonimni pravi ...

Punceee:) PArty peopleeee :) hahaha
eej a vam loh nekj poveeem, dons sm mela SAMA termin, pa brez Maše, pa ČIST SAMA SAMAAA sm napisala prvo svojo ČISTOMOJO polico:) jeee, res sm bla najbl veselaaa... haha
bezgavka pa ja.. še vedno me špika... kuko pa ste ve? Darja, a se je nazaj vzel, a te boli že kj?

Izgubljena. pravi ...

Wiii mojca :D - a si ji pol povedala ta svoje :D - ju maj biznisvumn!*

Bezgavka še vedno špika?? Mene je zdj nehal vse srbet, ampak me je pa grlo začelo pečt... Bezgalke so še kul:). (pa pomarančni sok skoz pijem - joj svežeiztisnjen res pomaga!)

bablz - jaz sicer nimam nevemkako dolgih maratonov pod tušem, ampak klukanje po vratih - argh, na živce mi gre!

aveš, da je na koncu iz mojega miselnega vzorca tabelica prišla :D - lol, še preden si ti kaj rekla :P

ja, po vrhu je še lajt namaz ja :D - sem rekla, da ga ne rabim, ampak če pa že je... Je pa samo plus:).

Anonimni pravi ...

Aaaaaaaaaaa mojca partipipllllll, čestitke an. . . končno se boš lohk osvobodila ljudi k te hočjo okolprnašat :))))

Darja ti pa namest da pišš poste se uč madona, da mo vsaj nate lohk ponosni če že name ne mormo bit :))))))))))