nedelja, 7. september 2008

Ah! Pa ta družabnost družabnih dogodkov...

Zakaj ne maram prireditev tipa radio.belvi.najt?

  • Pojma petnajstletne, pijane, vulgarne (grdogovoreče plus šlatajočese) mularije mi verjetno ni treba posebej opisovat. Mogoče smo nekega dne v zgodovini tudi mi bili takšni, ampak na hamburger.proizvajalko (prodajalka hitre hrane?) nismo nikoli zavpili in nismo je spraševali o ... - Em ... Ne vem, kako naj tole na čim lepši način napišem ... - Njeni morebitni ... - Pa kaj pravzaprav človeka sprašuješ, če ga vprašaš, če je f**njen? (hvala za obstoj zvezdic!) - Skratka, nikoli nisem bila nesramna do nikogar pa če sem bila še tako močno v stanju nevemzase.
  • Čudni ljudje so vsepovsod. Čudni so tisti, ki na tako prireditev pridejo s svojim psom na povodcu in še bolj čudni so tisti, ki se med množico in pod gigantskimi zvočniki prebijajo z vozičkom, v katerem je temu.primerno.star otrok. Vozi ga seveda mlada mamica v ultra.mini.krilu z ultra.visokimi.čeveljci, ki najbrž ni dobila varstva, čez nekaj let pa bo s svojim otrokom stalno v otološki ambulanti (samo sklepam, tega ne vem).
  • "Kako smooo!?", "A smo še tukiii!?" - skrajno neizvirna vprašanja tako nastopajočih, kot povezovalcev prireditve... Bi še šlo, če bi vsak posebej spraševal po počutju in obstoju gledajočih, ampak trikrat na tri minute od enoinistega? Ponavljanje opozorila "obiskovalcem, mlajšim od 16let, zadrževanje na prireditvi po polnoči brez spremstva staršev ni več dovoljeno", mi niti ni šlo tako na živce, drugo je vprašanje, koliko se jih je tega sploh držalo.
  • Glede neumnosti besedil slovenskega "zvezdnega" svoda pa se mi verjetno niti trudit ni potrebno... Vse bistroumne citate vemo že na pamet - enkrat jih slišiš pa ti že ne gre več ven iz ušes...

Če me že toliko stvari moti (verjetno je za to kriv ekstremno trezen pogled in čepenje v ozadju)... Povem še razlog, zakaj sem se udeležila tega dogodka - ta je izredno izkoriščevalski in izredno izraža mojo dvoličnost. Čar prireditev na prostem mi še vedno vzbudi neko določeno zahtevo po tem, da moram biti tam, kjer bodo vsi (pa seveda bi bilo veliko lepše, če bi se vrtela glasba, ki je bolj "moja"). Take prireditve so ene redkih, kjer srečam ljudi, ki jih ne bi videla niti, če bi jih hotela zasledovati. To je tista vrsta ljudi, s katerimi ne prideš skupaj pa če se še tako trudiš. Zagi, Miha, Borut... In Sergej. Prve tri sicer srečam vedno, zadnjega nisem videla že več kot dve leti (hah, zares se je spremenil!:D). Monika, ki je moj največji izziv, da jo nekje objamem, je bila kar naenkrat pred mano in Miha št.2, ki sem ga sicer napadla že v petek (tudi čisto po naključju), sem ga napadla še tokrat. Pri belih zastavicah - kot vsako leto.

Vsekakor je naporno it zvečer ven in gledat na dogajanje s filozofskega zornega kota (to je menda ptičja perspektiva - gledanje na problem z vrha... Da, da, nekaj sem se pa le naučila iz mojega enosemestrskega študija filozofije :D).

5 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Hehe poznam ta občutek, ko sediš vzadaj in visoko pa gledaš navzdol. Poglej je pogosto žalosten - pijana mladina, ki se primitivno obnaša, bolana glasba, vanabi zvezdniki in ti, ki si itak več kot oni haha. Samovščeno, jebi ga, resnično pa vseeno :P

KaTkA pravi ...

hehe a prav javno opozarjajo smrkavce da morjo bit doma, če so brez staršev? hehe to bi js umrla od smeha ...
se pa strinjam z ono, da je taka mularija k je komi shodla, strašno napoti k jih vidiš kak se do komiranja napijejo pa sploh še ne vejo, kaj alkohol dejansko je (za zapit kak izpit ane :P!)!

Izgubljena. pravi ...

n. Prav zares samovšečno, ja :D , sem šele sedaj pomislila na to :). Mah kaj... Vsekakor ti dajo vsi ti faktorji ogromno kosti za obglodat:). Prav postajam že ena tistih starih mam a la "oh, kam gre ta svet" in "oh, kaj bo s to mladino" pa seveda z "ko smo bili mi mladi, nam to še na misel ni prišlo!" ... Ja, ja... :D Standardi se pač spreminjajo - ali pa se spreminjajo samo naši pogledi :).

katka - za zapit izpit! Lol! :) JA, drugač pa ja... Skoz so opozarjali po ozvočenju za tole "do 16leta domov!"... Ampak sem mislila, da je ta hora legalis do desete ure? (no, pravnica, osvetli nas :P)

Anonimni pravi ...

maj lov... a si res šla na belviii? ej jst sm tut hotla it pa sm bla zu fil zjebana od seminarja, pa še delala sm celo nedeljo, sm čevljce prodajala:) hehe, a res si vidla zagija & company:) hahaha, ej mi je že žou da nism šla... kuko je zj stanje z izpiti, matr , nč ne vem kaj se okol mene dogaja, jst se pardoniram usm, tut tini in katjuši, k res ne vem več NIČ, čist sm vn padla

Izgubljena. pravi ...

jeii :) Ja bila, bila... Sej sem predvidevala, da te ne bo (si mi pomojeda omenla, da delaš), ampak sem vseen svoje okice metala naokrog, če te kje ugledam :)...

Ja zagiendkompani so bli pa kr skoz tm okol... Sergeja sem sicer samo enkrat vidla... Joj! Umrla sm! :)

Em... Zgodovino sem pa nardilaaaaaaa :D - tok sm bla vesela... Zdej mam pa sam še statistiko pa sm u drugmu :).

Mojči, sej veš, da bomo že najdle se zdej enkrat na lejdis najtu, tko da nč skrbet... :) Ne počutmo se zapostavljene in te razumemo! :)