torek, 4. avgust 2009

Nezadovljno srečen deklič (ž!)

Ah, ne, ta deklič z valovitimi ne 'tič-ne miš lasmi je sicer srečen. Bi že moral biti, če izpolnjuje vse pogoje za srečo, ni res?
Pogoje, kot recimo: v svojem mladem življenju ni doživel nobenega nasilnega dejanja izpod roke drugega, ni občutil nobene modrice od nekdojeve namerne batine, ni se soočal s posebno smrtno resnimi konflikti - razen v svoji glavi... Ta deklič. On deklič. Srečen deklič.
Kot recimo tudi konstantno poln hladilnik, kot recimo čista voda naravnost iz pipe pa kot recimo starši z nazivom "najboljša sva" in fant... Fant, ki je v večini časa popoln približek tisti Mr.Right figuri iz sanj. Ta deklič ima vse, tudi prave prijatelje. Srečen je.
Na suhem spi, nafte v kurilnici zmanjkalo še ni, svoje znanje širi tam, kjer si to želi, prve €-kovančke zasluži tako, da ne bi moglo biti bolj lepo. Srečno.
Kako lahko kljub temu ne vriska vsak dan od veselja, od udobja, od varnosti, od ljubezni... Od sreče? Zakaj ne poskakuje po travniku z marjetico med zobmi pa zakaj še vedno gleda s solznimi očmi?
Večkrat naj pomisli na to, kaj ima, naj ne razmišlja o tem, česar nima!
Skozi zapis je čutiti prisotnost nadsupermoderne rime, skozi zapis je čutiti jezen, posmehljiv in vprašljiv ekstra ton tipkarja-dekliča, skozi zapis je čutiti spoznanje, kako je srečnost lahko nezadovoljna pa vseeno srečna, skozi zapis je čutiti, da vsi vemo, kako bi stanje lahko bilo veliko slabše pa se na to spomnimo manj kot trikrat. Manj kot trikrat v življenju. Oumajgad - srečna sem! Danes in prejšnji teden sem poet.

4 komentarji:

Nihljaj pravi ...

Ma saj je sreča samo trenutno stanje ... verjetno je človek med srečo nezadovoljen, ker ve, da bo minila :))

Izgubljena. pravi ...

Ja, ampak tukaj v bistvu govorim o tej sreči, ki traja že celotno moje življenje... Zaenkrat še ne mineva in ne bo minila. Pa moram biti kljub temu vsake toliko tako nesrečna, kot da bi mi najmanj manjkali dve roki pa sapnik pa kot da bi bila cela sama na tem svetu - v resnici imam pa vse prinešeno k riti že od rojstva naprej :)) ...

KaTkA pravi ...

hja sreča je relativna... lahk maš use in hkrati nič ...
itak smo pa mi zahodnjaki čist preveč ubrisani na to, da bi le bli "srečni" ...
jaaaa wađi, js sm tut srečna :)

Izgubljena. pravi ...

Ja katkica... Hkrati smo pa taki razvajenci, da konc :)