sreda, 22. april 2009

Prime pa mine pa prime pa upajmo, da ne ostane.

Sem imela obdobje, ko sem bila nora na polisalamo. Pa sem imela obdobje, ko je bila omara že na zunaj črna, ker je bilo notri toliko črnih cunj. In obdobje, ko sem vsako jutro noge zahakljala za radiator in naredila nekaj trebušnjakov...
Potem je prišlo obdobje, ko sem bila navajena samoposiljevanja z ogljikovimi hidrati ob šestih zjutraj pa prišlo je tudi obdobje vsakodnevnega hranjenja s hrenovkami in žaganje iz zvočnikov je bilo tudi obvezno. Obdobja pink barve, obdobja gledanja telenovel (bila je OŠ!) in obdobja vožnje v šajtrgi (samokolnica, op.p.) pred sosedom mi ni treba posebno omenjat.
Banankoti, lilapause, milky way minute, milke s keksi, leoti etc. - vse to je že zdavnaj petkrat nadomestilo vse drugo. Črko S sem dolgo zapisovala od zgoraj navzdol, že dolgo časa pa jo zapišem od spodaj navzgor.
Zdaj sem nora na moje super vagi-toast sendviče, tuna je v pašteti, je v omaki in je na pici, polisalame ne maram, hrenovke tako-tako, v šajtrgi se ne vozim več, gledam Samantho in preživljam že precej kritično obdobje pozabljanja rojstnih dni svojih bližnjih! Brat, oprosti.
Vprašala sem se prej na terasi: kdaj bo pa prišlo obdobje, ko bom postala usekana na lončnice? Kdaj bo prišlo obdobje, ko bom vsak dan negovala in spremljala rast rož, ki bodo samo moje in nihče drug jih ne bo smel zalit razen meso mojih ročic? Trenutno mamine ljubezni do rastlin še ne razumem.
Obsesije. Morajo obstajat, right?

10 komentarjev:

KaTkA pravi ...

hehe vađi to se dogaja ponavad otrokom, ko nevejo kaj točno bi :P ... hmmm me mora skrbet :P?

btw, js predlagam jagodno frutabelo :P

Luka pravi ...

...mančmelov rules ;)...

storyteller pravi ...

Tudi jst čakam na taisto obdobje :)

bubbles pravi ...

jst sem v obdobju odkrijveseljetofiffe in nacho chips :)
za rožice si moreš pa samo kako ultrazanimivo omislit, pa je. jst mam (po tragično preminuli mesodejki :( ) granatno jabolko in eno ultrahudo gobo. pa nek bambus sreče, ki mu ne ugaja ravno najbolj v moji sobi :)

Izgubljena. pravi ...

KaTkA - jagodna frutabela je tudi že šla... :D
(pa za nič te nima skrbet... najbrž :D)

Luka - mančmelov is my favourite!

storyteller - ja? ... Naju bo verjetno res moralo že doletet. :))

bubbles - nekaj ultrazanimivega... Ampak to bi mi moral nekdo enostavno najprej vtišat :D ... Saj ne da imam kakšno posebno željo, ker za moje limone že kakšno desetletje skrbi moja mati, prav tako za vse tiste kaktuse...
Ultrahuda goba? To me pa zanima! :)

bubbles pravi ...

tko nekak sem jst z mojo gobico pristala: prijateljica jo je dobila za darilo in ji je bilagrda in jo je hotla razkosat, pa jst nisem pustila. na koncu mi jo je dala :) zgleda pa nekako takole:
http://www.ednevnik.si/uploads/m/medina/134189.jpg
gre za svetlikavo pološčenko (ganoderma lucidum) in je na kitajskem bojda oh in sploh zdravilna. kul goba skratka :)

Luka pravi ...

...bubbles: res huda goba ;)
pa je to kot goba mišlena al kot rastlina?..

Luka pravi ...

... kok sm jest genij!...
,,, gliva ali rastlina ;);)

vađajna: rože so pa drgač zlo dobra sprostitvena terapija, saj tko pravijo. jest sm bl pozabliv pa mi samo kaktusi še rastejo po bajti ;);) tko da ni nekega hudega učinka ;)...

bubbles pravi ...

@luka: jst jo imam/bom imela sama za funkcijo rastline, ne bom je šla jest :)

Izgubljena. pravi ...

Waaa bubbles, navdušena sem! :) Tako nad tvojim srcem, ko si se gobe usmilila (:P) kot tudi nad gobo samo :) .

Luka - pa saj to. Sprostitev gojenje rož najbrž predstavlja šele takrat, ko do gojenja vzpostaviš nek interes in ljubezen. Pri meni ga še ni :)