petek, 6. junij 2008

Ah, larifari!

Že nekaj časa imam med osnutki shranjeno, da v Mojem mesecu napišem nekaj o tem, kaj me definira kot horoskopsko znamenje... Ne bi govorila o vsakodnevnih kracarijah, ki jih poln domišljije in idej spiše novinar za Žurnal24 (kajti to je Tisti larifari:)), bi pa govorila o osebnostnih značilnostih, ki jih taki in drugačni viri navajajo kot tipične za določeno znamenje. (Pa tudi to je verjetno Tisti larifari:)). Verjamem, da ni nikakršne variante, da bi bili vsi škorpijoni zajebani, da bi bili vsi levi sebični in da bi bile vse device željne znanja. Dejstvo pa je, da se čisto vsak lahko najde v teh veleumnih (umkovitih, kaj Mojca?:) zapisih. To grem dokazat takoj in zdaj:).
//Nimam se namena spuščat in poglabljat v filozofsko zakomplicirane astrološke karte, tele zadeve se bom lotila skrajno površinsko.//

Sem Vađajna in sem Dvojčica. Prisežem, da nisem tako zelo družabno bitje, za katerega me imajo vsi pisci horoskopa. Prisežem, da nisem tako rada v središču pozornosti, kot navajajo vse "astrološke knjige" in prisežem, da ne spadam med gobčne ljudi, kakor trdijo velecenjeni poznavalci horoskopov (no, verjamem tudi, da pravi poznavalci horoskopov tega niti ne bi trdili).

Uh, še opozorilo: zaradi ogromne možnosti, da bo prišlo do precej dolgočasnih in egocentričnih komentarjev, branje že na začetku odpriporočam vsem, ki ne razpolagajo z dovoljšnjo količino časa.

Pa začnimo.

Dvojčka - Gemini - 22. maj - 21. junij
The Chatterbox, Smart and witty.
Nisem klepetulja. Vedno. Klepetulja sem le takrat, ko se v družbi udobno počutim. Klepetulja sem le takrat, ko sem med svojimi. Brihta pa sem. Vendar le na svojem blogu, nikoli pa ne na krajih, kjer bi svojo bistro pamet lahko uporabila (hah). Duhovita? Imam potencial, ki pa ga spet pokažem samo tam, kjer mi je udobno, kjer se počutim domače.
Lively, energetic.
Da, da. Živahna in energična sem še posebej takrat, ko imam na sebi breme kupa izpitov, še posebej sem polna energije takrat, ko se mi je težko nasloniti se z ene ritnice na drugo. Noup, vsekakor ne spadam ljudi, ki bi z veseljem letali naokrog in zraven še stimulirali vso okolico, da naj poskoči in poleti.
Argumentative and outspoken.
It's true, it's true. Vendar spet le do ljudi, ki si tega zaslužijo in za katere vem, da bodo mojo odkritosrčnost prenesli. Nikakor se mi pa ne da ukvarjat z osebki, katerim moja mnenja, moja življenjska zgodba, moja stališča, ne bi pomenila nič.
Likes change.
Tako zelo ne maram sprememb. Rada poganjam korenine na enem in istem mestu. Vendar spet - včasih sem te "nespremembe" tako sita, da bi v trenutku lahko preuredila svoj stajling, svoje življenje, spakirala kufre in se odselila v jamo na drugem koncu sveta. O ja, to bi bilo življenje!
Versatile.
Štor od babe sem. To je jasno?
Busy, sometimes nervous and tense.
Zaposlena sem le s svojimi mislimi, "včasih živčna in napeta" bi lahko spremenila v "običajno živčna in napeta".
Gossips.
Heh, nisem tega omenjala že dva posta nazaj?
May seem superficial or inconsistent, but is only changeable.
Ne razumem čisto (možganske turbulence, očitno:))... Videti je, kot da sem nenatančna ali spremenljiva, ampak sem le spremenljiva??? Okej?? Sem nenatančna, sem spremenljiva, vem pa tudi, da je tole zelo nesmiselno tlačit skupaj, sploh, ker sem na koncu le spremenljiva???*
Beautiful physically and mentally.
Res je.
5 years of bad luck if you do not forward.
Če seštejem vsa sporočila, ki so mi napovedovala nesrečo, če jih ne pošljem naprej, bi to naneslo okoli 400 let, torej... Glede na to, da nisem nobenega takega poslala naprej... Res sem nesrečno bitje, ja..

Okej... Next:
Irresistible.
Ne. Vem, da sem šibka
Nice.
O, seveda. Kljub temu, da bo to zanikalo najmanj pet ljudi, ki me dobro pozna, sem še vedno slepo prepričana, da sem najbolj prijetna oseba na svetu!
Love is one of a kind.
Ne me hecat.
Great listeners.
Z vso resnostjo, ki jo premorem, to lahko potrdim! (Nekdo drug bo to spet z vso vnemo zanikal. Oz. je že.)
Very Good in the you know where...
O, hvala :).
Lover not a fighter, but will still knock you out.
Torej, samo pazite se me! Be careful! Arr!
Trustworthy.
Moram priznat, da res. Če je nujno, zadržim zase. Če je nujno, pomagam. Če je nujno, sem zares zaupanja vredna. Če je nujno (in to je velikokrat!).
Always happy. Loud. Talkative. Outgoing.
Glasna - v glasnem okolju. Komunikativna - v komunikativnem okolju. Ven hodim rada le z določenimi osebami pa še to ne vedno in nisem vedno srečna, ker ne pošiljam takih mejlov naprej, remember?
VERY FORGIVING.
Jes, aj em. Le kdo tega ne bi rekel zase?
Has a beautiful smile.
Ta horoskopska tipologija mi pa res nenormalno piha na dušo.
Generous. Strong.
Sem Gorenjka, kar pomeni, da je že moje poslanstvo biti not generous! In še enkrat - nisem močna. Ne v mentalnem, ne v fizičnem smislu!
9 years of bad luck if you do not forward
400 let plus 9 let je že 409!

Everyone knows - it's Vađajna! (yeah, that's me!)*

LIZIKO DOBI TISTI, KI JE PREBRAL ČISTO VSE!

---

*določene zadeve so bile editirane 7.junija ob 06:55 (tudi jaz ne vem kaj počnem že tako zgodaj pokonci) ob kupu sms.ov, ki mi jih je poslal razkačen fant, ko je prebral ta post in zares priznavam, da me je določen sklop besedišča zmedel (se vidi kako ne bom naredila angleščine letos, kaj?),

*copy paste from South Park

18 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Darjaaa jst sm use prebrala, a dobim liziko???
drgač sm se pa najbolj nasmejala 'in še enkrat, nisem močna', ja pa sii, pa boš nrdila angleščino, če sm jo jst, k tut pou teh ne razumem, jo boš pa tut ti

Izgubljena. pravi ...

Dobiš liziko:D

In ne, nisem močna:)), sicer pa hvala za tvojo (lažno) vzpodbudo mojči:) - se bom pustila presenetit, ka pa veš, mogoče odkrijem center za jezike v mojih možgančkih:D

Nihljaj pravi ...

Hehe, ob priložnosti ti ukradem idejo in naredim še popis devic. Čeprav ne vem, če želim, ker to je eno najbolj butastih znamenj, kar jih premore horoskop - sam drek na kupu (perfekcionizem, občutljivost, analiziranje ...).

Sicer pa sama verjamem v tiste splošne karakteristike določenega znamenja, dnevni/tedenski/mesečni/letni pa me ne privlačijo :) Kot verjetno vsakega razgledanega človeka ne hehe.

Izgubljena. pravi ...

A devica si?:) Torej - perfekcionistka, firbčna in hočem.se.lotiti.vsega? :D
No, ja, čeprav nek drug horoskop bi pa verjetno trdil drugače:/

Mnja - dnevni/tedenski/letni horoskopi pa itak... So le lahko, sproščujoče branje, ob katerih se sama mnogokrat nasmejem:D

Anonimni pravi ...

Ignoriram :)
Jeiii, dobim liziko.

Anonimni pravi ...

KAtjušaa, yo ej za naju bi mogl pa poseben horoskop pisat pomojem

u a veste kaaj, jst sm pa ponosno se vpisala v facebook, sam k nevem kaj to točn je... gadn an

Izgubljena. pravi ...

katjuša - dobiš liziko:)


mojčiii :D - dej me dodajjj (Etna Koleraba sem - ne sprašuj:D) - sej jz tud pojma nimam kakšn namen ma FB, ampak sm gor, da lahk rečem, da sem gor pa da pošnofljam kakšne slikce imajo kej ljudje:D

Anonimni pravi ...

Mojca - Itak :) Za naju horoskop za normalne osebke ne velja :P
Darja - Če ne bo res lizike, te pretepem :)

Anonimni pravi ...

ignoriram tut jest :)

men tut liziko, k sm se ful namučla!! :D

Izgubljena. pravi ...

Dobiš liziko, Tina... :D

KaTkA pravi ...

jeeee liziko dobim ko sm prebrala čisto vse :)!
zej se mi je je pa res zluštal ei :P!

btw, js poznam pa kr dost dvojčkov k so isti k pa včasih piše o njih...

za mene pa horoskop večinoma trofi, čeprav logično (in hvalabogu) se razlikujemo med sabo ...
moj brat je tut dvojček ... tipični!

Izgubljena. pravi ...

Ja, katka - dobiš liziko tudi ti:). Pridna punca.

Sicer pa res ja - je čisto prav, da se razlikujemo med sabo. Tako bi bilo pa po horoskopi le 12 karakterjev:D.

KaTkA pravi ...

hehe sm pridna ne:)!

am ja po resnici povedan, js nebi mogla prenašat še en kup takih karakterjev okol mene kot sm sama, ker bi mi dopizdl... okol sebe rabim nekoga k mi mal popusti pol pa začnem tut js popuščat :)

tak da še dobr d nisi tipičen dvojček :)

Izgubljena. pravi ...

Mja hvala bogu... Če ne bi fante menjala kot gate (menda:D) in bi na vsakmu koraku z drugmu flirtala (menda:D).

Samosvoja pravi ...

lizik, prosim. :D

Pa vse pohvale za tako podrobno analizo horoskopa, si si vzela cas. ;)
Drugac so pa te horoskopi res larifari. Ko sem bla mlajsa sem jih redno prebirala in kumi cakala, da se mi bo kej uresnicl. :D

Izgubljena. pravi ...

Ja in začuda v horoskopih ni nobenih črnih napovedi:D (le zakaj smo torej komaj čakal, da se vse uresnič?)

Dobiš tudi ti liziko samosvoja:P

bubbles pravi ...

ug, pol mate pa srečo, ker žurnalov horoskop je (kadar ga preberem) čist preveč negativen!
sicer pa jst tut liziko, po možnosti tisto, ki ma not čigum in obarva jezik (ne morem verjet, da mam še vedno veselje s temi zadevami :blush:)

Izgubljena. pravi ...

Žurnalov horoskop ima zraven vsaj nasvet - koga ali kaj se tistega dne izogibat, na kaj je treba bit pozoren... Tko da to odtehta tist negativizem:D.

Jes, bablz, dobiš po želji:P - jaz lizike nisem "žvečila" že superduper časa:D, so ble pa tudi meni včasih ta barvaste lizike najbolj atraktivne:)).