nedelja, 22. junij 2008

Poletni dan z napako.

Ležerno že n-tič pretegnem svoje lenušne okončine, zamižim in prisluhnem šumenju listja, žlobudranju ptičk in hrumenju oddaljenega motorja, na katerem po vsej verjetnosti sedi ponosen 14letnik. Pogledam. V desnem kotičku očesa zaznam premikanje - na gugalnici si, za spremembo tiho, prepeva nečak. Z leve strani zaslišim brenčanje čebel, ki obletavajo že skoraj uvele cvetove vrtnic. Wait... Čebele? V tej vročini bi morale mrtvo ležati v panju! Uhhh... Res, poletje v pravem pomenu besede. Termometer kaže 30 stopinj, v moji roki žlica s sladoledom vanilijevega (ali je vanilijinega?) in jagodnega okusa. Idila. Popolnoma poletna. Vendar z eno manjšo napako... Kaj hudiča poleg mene počne kup listov, knjig, pisal in steklenička acetona??? Dobro, za to zadnje vem, da je nujno potrebno, ker je bil lak na nohtih že prav nagravžno odkrušen, vendar kaj počne tu vse ostalo? Najbrž to razloži dejstvo, da v prvih rokih izpitnega obdobja nisem bila dovolj pridna. Prisežem, da se niti ne sekiram, vendar priznavam, da bi bil svet veliko lepši in prijaznejši, če to dejstvo ne bi obstajalo.

Še vedno sem neopredeljena glede tega, kakšno vreme bolj stimulativno vpliva na učenje - dež, ki iz tebe izsrka voljo do življenja ali sonce, ki naj bi ti vlil energijo za spopadanje s problemi? Nekaj ekstremnega zagotovo ni dobrodošlo in tole danes je definitivno ekstremno. Enostavno prečudovito je, da bi se utegnil ukvarjati z letnicami in vsemi reformami, ki jih ponuja zgodovina!

Odštevam dneve do upravičenega prepevanja o smislu življenja, ki je ležanje na plaži - z možgani na off. Pa saj ni nujno, da so na plaži. Samo na off naj že bodo!

8 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Čutim podobno sranje.

Izgubljena. pravi ...

Se tolažimo s tem, da bo minilio:).

Samosvoja pravi ...

sej bo punce. ;)

Laura pravi ...

jaa..tud js se vedno sprašujem, katero vreme bolje vpliva name. dež? ..ne, spala bi. sonce?? ...ne, zunaj bi bila.
tako da še zdaj ne vem.

sicer mam pa jutri še zadnjega ustnega, potem pa...uuuuu!! free! :) :D morje, pag, sonce itd. pač, vse kar spada zraven.

in časa na pretek. to me še najbolj veseli. :)

in možgani: nujno na off! kjerkoli sem že.

Katja pravi ...

Oh, ja. Smo vse na istem. ::)))

Izgubljena. pravi ...

samosvoja - ti zdaj, ko si zaključila, lahko na veliko podpiraš in modruješ ja:P

laura - pa kaj:P Jaz imam pa le še tri dni, potem bo pa tudi pri meni mir... Do septembra:))

katja - tale klub obupancev sploh ni tako majhen, kaj? :D

bubbles pravi ...

evo, zgleda se vsi s tem vremenom ubadamo :) jst sem se odločla, da to gre tko: kadar med učenjem dežuje, bi bilo potrebno sonce, kadar pa le-to sije, je boljši dež. simpl, a ne :)

Izgubljena. pravi ...

jap bubbles - :D nazadnje ugotoviš, da je ta logika čisto enostavna :D v skladu s človekovim večnim nezadovoljstvom z vsem:D